Αυτή η συνταγή για νόστιμη σπιτική πικάντικη μουστάρδα είναι εύκολη και τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα δοχείο για να μουλιάσετε τον σιναπόσπορο και ένα μπλέντερ. Αρχικά δοκιμάστε την βασική συνταγή και έπειτα πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας αρτύματα και γεύσεις. Όταν είμαστε δημιουργικοί στην κουζίνα νέες συνταγές δημιουργούνται κάθε μέρα!

Χρόνος προετοιμασίας: 5′

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Συστατικά:
– 100 γρ. σιναπόσπορο
– 50 ml μηλόξιδο
– ½-1 κουτάλι της σούπας θαλασσινό αλάτι
– 1 κουτάλι της σούπας μελάσα
– 2 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουτάλι της σούπας κύμινο

Εκτέλεση:
Μουλιάστε τους σιναπόσπορους σε φιλτραρισμένο νερό για 6 ώρες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρο σιναπόσπορο και ανοιχτόχρωμο).
Σουρώστε καλά και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες περίπου για να αναπνεύσει.
Τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
Τοποθετείστε σε αεροστεγές δοχείο και συντηρήστε στο ψυγείο για 4 εβδομάδες.

Tips:
Αφού εκτελέσετε την βασική συνταγή θα μπορούσατε για παράδειγμα να προσθέσετε σύκα ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο, ίσως διαφορετικά μπαχαρικά όπως κόλιανδρο ή χρησιμοποιήστε βότανα και μυρωδικά.

Enjoy the real taste of Nature!!!