Έξυπνο, εύκολο, υγιεινό και εξαιρετικά γευστικό γλυκάκι για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα!

Χρόνος προετομασίας: 30′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Μερίδες: 4

Υλικά:
8 βασιλικοί χουρμάδες μουλιασμένοι για 8 ώρες
8 καρύδια (μισά)
50γρ βιολογικό λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης
20γρ ωμή βιολογική σκόνη κακάο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 πρέζα φυσική βανίλια ή κανέλα ή κάρδαμο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι κάντε μια μικρή τομή στη μια πλευρά των χουρμάδων και βγάλτε το κουκούτσι.
Ξεπλύνετε καλά τους χουρμάδες και στεγνώστε τους απαλά με μια πετσέτα.
Γεμίστε τους χουρμάδες με τα καρύδια και κλείστε τους πιέζοντας ελαφρά.
Σε μπεν μαρί αφήστε να λιώσει το λάδι καρύδας και μετά ανακατέψτε το με το κακάο και τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τους χουρμάδες.
Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα πιάτο και αφήστε τους για 20′ στο ψυγείο για να παγώσουν και μετά είναι έτοιμοι για να τους απολαύσετε!

Tip:
Αν θέλετε, μπορείτε να ρολάρετε τους χουρμάδες σε τριμμένη καρύδα ή να τους πασπαλίσετε με κάποιο άλλο υλικό που αγαπάτε για να βάλετε την προσωπική σας σφραγίδα!