Μια εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη σούπα που μπορεί να μας κρατήσει παρέα όλους τους χειμερινούς μήνες ή όσο υπάρχουν διαθέσιμες κολοκύθες!

Μερίδες: 4
Χρόνος παρασκευής: 90′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Συστατικά:
600 γρ. βιολογική κολοκύθα καθαρισμένη
30γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
60ml παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
500ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή φιλτραρισμένο νερό
60ml χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόψτε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50′.
Βγάλτε την κολοκύθα από τον φούρνο και προσθέστε την στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από ο ελαιόλαδο και τον ζωμό/νερό.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τον ζωμό.
Σιγοβράστε για 15′, δοκιμάστε μήπως χρειάζεται να διορθώσετε το αλατοπίπερο και όταν αφαιρέσετε το κατσαρολάκι από την φωτιά προσθέστε το ελαιόλαδο και σερβίρετε.