Αγαπημένα μπαλάκια καρότου και καρύδας κατάλληλα για όλες τις ώρες, τις περιστάσεις και τα γούστα!

Ποσότητα: 20 μπαλάκια περίπου
Χρόνος παρασκευής: 55′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Συστατικά:

Για τα μπαλάκια:
100γρ τριμμένο καρότο
70γρ βασιλικοί χουρμάδες
20γρ τριμμένη καρύδα
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
1/4 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης

Για το frosting:
100ml κρέμα καρύδας
25 γρ λάδι καρύδας
1 πρέζα αλάτι
25γρ ζάχαρη καρύδας
λίγη τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:
Βγάζουμε το κουκούτσι απο τους χουρμάδες, τους ξεπλένουμε καλά και τους ψιλοκόβουμε ή τους πολτοποιούμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μπαλάκια περίπου 10-12γρ
Σε μπλέντερ ομογενοποιούμε τα υλικά του frosting χωρίς την τριμμένη καρύδα.
Ρολάρουμε τα μπαλάκια στο frosting Και έπειτα στην τριμμένη καρύδα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 40-45′ και σερβίρουμε.
Σε ψυγείο με θερμοκρασία 4 βαθμούς κελσίου μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 3 ημέρες.