Ένα πατέ όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, με λεπτή γεύση και λιαστές ντομάτες να δίνουν ένταση και χρώμα σε αυτό το θαυμάσιο ορεκτικό!

Ποσότητα: 550ml
Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες
Χρόνος παρασκευής:
 20′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Συστατικά:

  • 400γρ ηλιόσπορο sunflower seeds
  • 75ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • ½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
  • 3 χουρμάδες
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 100γρ λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση:
Μουλιάστε τους ηλιόσπορους σε φιλτραρισμένο νερό για περίπου 4-6 ώρες.
Ξεπλύνετε καλά και αφαιρέστε όσα φλούδια μπορείτε (γεμίστε το μπολ με νερό και θα επιπλέουν), σουρώστε και αφήστε να στεγνώσουν.
Τοποτετήστε τους ενεργοποιημένους σπόρους με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα food processor με λεπίδα S ή ένα μπλέντερ και δουλέψτε το υλικό μέχρι να γίνει βελούδινο.
Σερβίρετε με κράκερς ή φύλλα μαρουλιού, ίσως και σαν γαρνιτούρα

Tips:
Διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο στους 4 βαθμούς κελσίου για 3 μέρες.
Αν θέλετε, αντικαταστήστε τους ηλιόσπορους με κολοκυθόσπορους ή άλλους σπόρους ή καρπούς της επιλογής σας.