Το γνωστό σε όλους carrot cake στην ωμοφαγική και πιο υγιεινή του βερσιόν!

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 8 – 12 ώρες
Χρόνος παρασκευής:
 30′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Για τη βάση:
200γρ καρότα
200γρ μουλιασμένα καρύδια ( 150γρ στεγνά)
100γρ αποξηραμένα σύκα
1 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα κάρδαμο
μια πρέζα ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα καρύδας:
50γρ μουλιασμένα κάσιους
50γρ τρμμένη καρύδα
50ml παρθένο λάδι καρύδας
2 αποξηραμένα σύκα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας ή υγρή βανίλια

Εκτέλεση:
Μουλιάστε τα καρύδια σε άφθονο νερό για περίπου 8 – 12 ώρες. Ξεπλύνετε καλά, σουρώστε και αφήστε στην άκρη να στεγνώσουν.
Σε μπλεντερ με λεπίδα σχήματος S χτυπήστε τα καρότα με τα καρύδια, τα σύκα και τα μπαχαρικά μέχρι να έχετε μια ομοιόμοεφη ζύμη.
Σιγουρευτείτε ότι το στρώμα της ζύμης δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά και τοποθετήστε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμαστεί η κρέμα.
Μουλιάστε τα κάσιους για 4 ώρες και ξεπλύνετε.
Μουλιάστε τα σύκα φια 2 ώρες και κρατήστε το νερό.
Σε μπλέντερ χτυπήστε τα υλικά της κρέμας μέχρι να πετύχετε βελούδινη υφή και αν έχετε δυσκολίες απλά προσθέστε λίγο από το νερό των σύκων.
Βγάλτε τις βάσεις από το ψυγείο και προσέστε την κρέμα.
Ξανατοποθετείστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρετε.

Tip:
Μπορείτε να στολίσετε τα cup cakes με τριμμένη καρύδα ή καρότα ή σκόνη βανίλια.