Nut Milk

Η θρεπτική, νόστιμη και φιλική στους φίλους μας τα ζώα επιλογή! Με πολλές παραλλαγές για να μην είναι κανένα πρωινό ίδιο!

Ποσότητα: 800ml
Χρόνος προετοιμασίας: 8 – 12 ώρες
Χρόνος παρασκευής:
 5′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Συστατικά:

  • 200γρ καρύδια ή αμύγδαλα μουλιασμένα αποβραδίς
  • 750ml φιλτραρισμένο νερό

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τα αμύγδαλα και τα σουρώνουμε.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με 250ml νερό και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ξαναχτυπάμε.
Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα ή τουλπάνι.

Tip:
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να απολαύσουμε το γάλα ή να το τοποθετήσουμε στο μπλέντερ για μια ακόμη φορά και να προσθέσουμε κακάο, κάποιο γλυκαντικό, λεκιθίνη ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους καρπούς όπως φουντούκια ή σπόρους όπως σουσάμι. Στη δεύτερη περίπτωση ίσως χρειαστεί να πειραματιστούμε λιγάκι με τις ποσότητες.
Το υλικό που περισσεύει από το στίψιμο μπορούμε να το προσθέσουμε σε γλυκά, στο πρωινό μας ή να φτιάξουμε μπισκοτάκια.

Raw Carrot Coconut Cup Cakes

Το γνωστό σε όλους carrot cake στην ωμοφαγική και πιο υγιεινή του βερσιόν!

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 8 – 12 ώρες
Χρόνος παρασκευής:
 30′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Για τη βάση:
200γρ καρότα
200γρ μουλιασμένα καρύδια ( 150γρ στεγνά)
100γρ αποξηραμένα σύκα
1 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα κάρδαμο
μια πρέζα ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα καρύδας:
50γρ μουλιασμένα κάσιους
50γρ τρμμένη καρύδα
50ml παρθένο λάδι καρύδας
2 αποξηραμένα σύκα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας ή υγρή βανίλια

Εκτέλεση:
Μουλιάστε τα καρύδια σε άφθονο νερό για περίπου 8 – 12 ώρες. Ξεπλύνετε καλά, σουρώστε και αφήστε στην άκρη να στεγνώσουν.
Σε μπλεντερ με λεπίδα σχήματος S χτυπήστε τα καρότα με τα καρύδια, τα σύκα και τα μπαχαρικά μέχρι να έχετε μια ομοιόμοεφη ζύμη.
Σιγουρευτείτε ότι το στρώμα της ζύμης δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά και τοποθετήστε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμαστεί η κρέμα.
Μουλιάστε τα κάσιους για 4 ώρες και ξεπλύνετε.
Μουλιάστε τα σύκα φια 2 ώρες και κρατήστε το νερό.
Σε μπλέντερ χτυπήστε τα υλικά της κρέμας μέχρι να πετύχετε βελούδινη υφή και αν έχετε δυσκολίες απλά προσθέστε λίγο από το νερό των σύκων.
Βγάλτε τις βάσεις από το ψυγείο και προσέστε την κρέμα.
Ξανατοποθετείστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρετε.

Tip:
Μπορείτε να στολίσετε τα cup cakes με τριμμένη καρύδα ή καρότα ή σκόνη βανίλια.