Recipes

Κάθε λίγο και μία συνταγή…

Γάλα από ξηρούς καρπούς

Η θρεπτική, νόστιμη και φιλική στους φίλους μας τα ζώα επιλογή! Με πολλές παραλλαγές για να μην είναι κανένα πρωινό ίδιο!

Ποσότητα: 800ml
Χρόνος προετοιμασίας: 8 – 12 ώρες
Χρόνος παρασκευής:
 5′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Συστατικά:

  • 200γρ καρύδια ή αμύγδαλα μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 750ml φιλτραρισμένο νερό

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τα αμύγδαλα και τα σουρώνουμε.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με 250ml νερό και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ξαναχτυπάμε.
Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα ή τουλπάνι.

Tip:
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να απολαύσουμε το γάλα ή να το τοποθετήσουμε στο μπλέντερ για μια ακόμη φορά και να προσθέσουμε κακάο, κάποιο γλυκαντικό, λεκιθίνη ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους καρπούς όπως φουντούκια ή σπόρους όπως σουσάμι. Στη δεύτερη περίπτωση ίσως χρειαστεί να πειραματιστούμε λιγάκι με τις ποσότητες.
Το υλικό που περισσεύει από το στίψιμο μπορούμε να το προσθέσουμε σε γλυκά, στο πρωινό μας ή να φτιάξουμε μπισκοτάκια.

Πράσινο Smoothie

Ένα εύκολο και γρήγορο smoothie για όλες τις εποχές και όλες τις ώρες!

Χρόνος προετοιμασίας: 5′

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Μερίδες: 2

Συστατικά:

  • 1 πράσινο μήλο βιολογικό με τη φλούδα, χωρίς κουκούτσια
  • 4 μικρά φύλλα kale η 2 μεγάλα, χωρίς κοτσάνια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 μπαστούνι σέλερι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 2 εκατοστά ή όσο σας αρέσει
  • 2 ξερά σύκα μουλιασμένα για 20′
  • 400 ml φιλτραρισμένο νερό ή νερό καρύδα

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά. Σερβίρετε σε 2 ποτήρια με λίγο πάγο ή χωρίς.

Nice & Spicy Μustard

Αυτή η συνταγή για νόστιμη σπιτική πικάντικη μουστάρδα είναι εύκολη και τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα δοχείο για να μουλιάσετε τον σιναπόσπορο και ένα μπλέντερ. Αρχικά δοκιμάστε την βασική συνταγή και έπειτα πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας αρτύματα και γεύσεις. Όταν είμαστε δημιουργικοί στην κουζίνα νέες συνταγές δημιουργούνται κάθε μέρα!

Χρόνος προετοιμασίας: 5′

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Συστατικά:
– 100 γρ. σιναπόσπορο
– 50 ml μηλόξιδο
– ½-1 κουτάλι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
– 1 κουτάλι της σούπας μελάσα
– 2 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουτάλι της σούπας κύμινο

Εκτέλεση:
Μουλιάστε τους σιναπόσπορους σε φιλτραρισμένο νερό για 6 ώρες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρο σιναπόσπορο και ανοιχτόχρωμο).
Σουρώστε καλά και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες περίπου για να αναπνεύσει.
Τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
Τοποθετείστε σε αεροστεγές δοχείο και συντηρήστε στο ψυγείο για 4 εβδομάδες.

Tips:
Αφού εκτελέσετε την βασική συνταγή θα μπορούσατε για παράδειγμα να προσθέσετε σύκα ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο, ίσως διαφορετικά μπαχαρικά όπως κόλιανδρο ή χρησιμοποιήστε βότανα και μυρωδικά.